Vali Atay Uygun Görecek Mi?

Vali Atay Uygun Görecek Mi?

Yıllardır Kayak merkezi olsun diye uğraşılan ancak elle tutulur bir sonuç alınamayan Kardüz Yaylası’na bu kez de Düzce’nin yeni Valisi Cevdet Atay el attı. İl Kültür ve Turizm Müdürünü Resul Taştan’ın kayak merkezi olarak uygun görmediği Kardüz Yaylası’nı Düzce Valisi Cevdet Atay uygun görecek mi?

 

Düzce’nin önemli turizm bölgelerinden biri olan ve yıllardır yatırımcısını bekleyen Kardüz Yaylası’nın kayak merkezi yapılabilmesi için, kaç vali, kaç milletvekili çalıştı durdu. Ancak bir türlü şeytanın bacağı kırılamayınca, Kardüz hep yatırımcısını bekleyen yayla olarak kaldı.

Düzce’ye yeni atanan Vali Cevdet Atay da Gölyaka Kaymakamı Fahri Onay, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan ,İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, Kültür ve  Turizm Müdürü ve Gençlik Spor İl Müdürü ile birlikte, geçtiğimiz gün Kardüz yaylasında incelemelerde bulundu.

2018 yılında Resul Taştan uygun görmemişti

Uzun yıllardır her Düzcelilerin hayalini süsleyen kayak merkezini hayata geçirmek  Vali Atay’a mı nasip olacak merakla beklenirken, Vali Atay’a eşlik eden Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürü Resul Taştan’ın 2018 yılında Kardüz Yaylası için yaptığı değerlendirme akıllara geldi. İl Müdürü Taştan, Düzce’nin kayak turizminde öne çıkabilmesi için önemli bir yer tutan Kardüz Yaylası’nın yükselti olarak kayak merkezi olmaya uygun olmadığını dile getirmişti. Taştan’ın 2018 yılında yaptığı açıklamada şu ifadeler yer almıştı:

“Kardüz’den güzel bir çocuk dostu kayak merkezi olur. Büyük ve profesyonellere yönelik değil. Yükselti olarak büyük bir kayak merkezi olmaya uygun görmedim. Bu benim şahsi düşüncem. Pist alanları da o kadar geniş değil. Ama yeni başlayanlar için, çocuklar için, günübirlikçiler için güzel bir alan.”

2020 yılında ise turizm merkezi olacak dedi

Yine 2020 yılının Ocak ayında Kardüz değerlendirmesi yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Resul Taştan Kaynaşlı ilçesinde bulunan Topuk Yaylası tesislerini örnek verdiği konuşmasında, “Önümüzdeki süreçte ilimizde bulunan Kardüz Yaylası da turizm merkezi olarak aynı etkiyi Gölyaka ilçemize gösterecektir” ifadelerinde bulunmuştu.

Düzcelilerin umutları Vali Atay'da

Yıllardır Düzce’nin turizm potansiyelinin ortaya çıkmasını bekleyen ve tatil için mecburen il dışındaki mekanları tercih eden Düzceliler, göreve geldiği ilk günden beri Düzce’nin turizm bölgelerini ziyaret eden ve yapılan çalışmaları yakından takip eden Düzce Valisi Cevdet Atay’ın turizm çalışmalarına el atmasını bekliyor.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
27.09.2020
15:38

Yakup Demircan uygun görüyor turizm Müdürü girsin kendine başka bir meslek bulsun

Katılıyorum   Katılmıyorum
%55,80
Gölyaka lı
27.09.2020
14:30

Düzce’de turizm müdürü mü vardı? Varlığını hiç hissedemedik bu zamana kadar Düzce’de ne yaptılar Allah aşkına. Her haftasonu Bolu’ya gidiyoruz. Çadır kurucaz yine Bolu’ya Sakarya’ya gidip oranın esnafına para kazandırıyoruz. Bir de üstüne benzin parası da çabası. Düzce’de sadece yiyici müdürler geliyor nedense. Göremedik ki hiç hizmet aşığı bir kişi

Katılıyorum   Katılmıyorum
%55,41
Masum Düzceli


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.