Çimento Fabrikası Ormanlarımızı Yok Ediyor

Düzce’nin dört bir yanı orman, dört bir yanı yeşillik. Fakat ormanlarımız çimento fabrikası ile yok oluyor. Yerleşim yerine sadece 500 metre uzaklıktaki fabrika hem sağlığı tehlikeye atıyor hem de onlarca ağaç katlediliyor

Yığılca’da geçtiğimiz yıllarda açılan çimento fabrikası 1 yılda bulunduğu bölgede binlerce ağacın kesilmesine neden oldu. Yerleşim yerine sadece 500 metre uzaklıkta bulunan çimento fabrikası, Yığılca ormanlarında çimento malzemesi çıkartmak için onlarca ağacı keserek kentin akciğerlerini kemirmeye devam ediyor. Konutlara birkaç yüz metre uzaklıktaki alanın bulunduğu yerin yarısı şimdiden yok olmuş durumda.

Çevresinde onlarca kişinin yaşadığı, 30-40 kilometre çevresinde ise binlerce insanın yaşadığı Çimento fabrikası için Yığılca halkı fabrikanın ilçelerinden gitmesini istediyse de bu yetkililer tarafından onaylanmadı ve fabrikaya kurulum izni verildi. Halkın çamaşırlarını yıkayıp asmasından sadece 1-2 saat geçmesi ile bütün eşyalar toz oluyor. Bölgede bulunan bir çok fındık ve tarım arazileride fabrikadan çıkan tozdan muzdarip.  Fabrikanın Yığılca bölgesinde binlerce ağacı kestiği ve çimento yapımına devam ettiği öğrenilirken, kaz dağlarında ki orman kıyımına büyük tepki verenlerin Düzce’de ki kıyıma da büyük tepki vermesi bekleniyor.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
29.08.2019
09:53

İktidar para dostu, ağaç düşmanı gibi davrandırıyor.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,13
Aa


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.