Yatırım Yapılmadı Alt Yapı Sos Verdi

Yatırım Yapılmadı Alt Yapı Sos Verdi

Düzce’de yaşanan su sıkıntısı Düzce Valiliği tarafından hazırlanan Suyu Takip Et adlı tanıtım filminin akıllara getirdi. Vatandaşlar yaşanan su sıkıntısı nedeniyle tanıtım filmini hatırlatıp “Suyu takip etmeyin, çünkü su yok” dedi.

Son hatalarda Düzce il genelinde yaşanan su sorunu Düzce için hazırlanan tanıtım filmini akıllara getirdi.

Düzce Belediyesi geçtiğimiz günlerde yaşanan su kesintileriyle ilgili “Düzce Merkez içme suyu kaynağı olan Uğur Suyu Deresinden alınan su miktarında azalma yaşandığından, içme suyu arıtma tesisimize istenilen miktarda su gelmemektedir.” Diyerek vatandaşları İçme suyu ile bahçe sulaması, araç ve sokak yıkaması yapılmaması ve su tüketimine ekstra özen gösterilmesi yönünde uyarmıştı.

Son günlerde sık sık yaşanan su kesintileri akıllara Düzce Valiliği ve Düzce İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü'nün katkıları ile Düzce’nin yerelde ve dünya genelinde tarihi ve turistik yerlerinin tanıtılması, iş yatırım ortamı ve ilin çekiciliğini arttırmak üzere profesyonel bir çalışmanın bulunmasını amacı ile hazırlanan “Suyu Takip Edin” temalı tanıtım filmini akıllara getirdi.

15 milyon nüfusu bulunan metropol şehir İstanbul’un su ihtiyacını karşılayan Düzce’nin kendine yetecek suyu olmaması tepkilere neden olurken, önceki seneye rağmen daha fazla yağış alan Düzce’de barajların doluluk oranın düşük olması ise vatandaşı düşündürüyor.

Düzce’nin alt yapısına yıllardır dokunulmaması bugünlerde yaşanan su sorununun ana kaynağını oluşturuyor. Eski belediye başkanlarının yıllardır arıza veren şebekelere dokunmaması alt yapı ve kanalizasyon şebekelerinde ciddi sıkıntılar yaşanmasına neden oluyor. Önceki yıllarda yaşanan ilgisizlik nedeniyle sos vermeye başlayan alt yapı için Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü harekete geçti. İSKİ ve iller bankasıyla görüşmelerini sürdüren Başkan Özlü, vatandaşın mağduriyetini kısa sürede çözmeyi planlıyor.

Haber: H. DURNA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
7.07.2020
13:49

Su memleketiydik ne oldu övünüyorduk ya.deliricem bu düzce nezaman adam olucak

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,38
Esra ÇAĞLAYAN
6.07.2020
17:13

30 yıl önceki tesis ve su kapasitesi tabiki yetmez yatırım yapılmazsa kuraklıklarda çok daha fazla sıkıntı olacaktır hasanlar barajı gibi oluşumlar 4 dereyede yapılabilir

Katılıyorum   Katılmıyorum
%53,31
kaan
6.07.2020
16:09

Her tarafı doğal su kaynaklarıyla çevrili bir şehirde susuzluk yaşanıyorsa, bu sadece ve sadece ilgili yöneticilerin öngörüsüzlüğü ve tecrübesizliğidir,başka açıklaması olamaz...

Katılıyorum   Katılmıyorum
%60,81
Düzce


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.