Uzmanından İyi Bayram Kahvesi Tarifi

Uzmanından İyi Bayram Kahvesi Tarifi

Sokağa çıkma kısıtlamasıyla birlikte Ramazan bayramında, bayramlaşmalarda olmayacak. Haliyle geçen bayramlarda yapılan alışveriş alışkanlıkları korona virüs salgınından sonra tamamen değişti. Arefe günü yapılan şeker alışverişleri bu bayramda kısıtlamayla birlikte yerini kahveye bıraktı. İyi bir kahve nasıl yapılırı ise uzmanı anlattı.

1 Ay tutulan orucun ardından Ramazan Ayı bitti ve bayram geldi çattı. Korona virüs salgını gölgesinde kutlanacak olan Ramazan Bayramı öncesinde vatandaşlar da bayram alışverişi için marketlerin, mağazalarını yolunu tuttu.

Ancak Pandemi nedeniyle bu yıl diğer bayramlardan farklı kutlanacak. Sokağa çıkma kısıtlaması ile kutlanacak bayram alışverişi alışkanlıkları da değişti. Bayramlaşmaların olmayacağı bu bayramda insanlar gelen misafirleri için değil kendileri için evde kalacakları 4 günde yiyeceklerini almak için çıktılar sokaklara. Bayram şekerleri almak yerine kahveyi tercih eden Düzceliler kahveciler önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Sosyal mesafe kurallarına uyulması için sık sık esnaflar tarafından uyarılan vatandaşlar dükkanlara da yine korona virüs salgını dolayısıyla alınan tedbirler çerçevesinde teker teker alındılar.

Düzce esnaflarından Mehmet İşbilen; “Bu bayram korona virüsten dolayı buruk geçiyor. İnsanlar bayram eğlencelerini kendileri evlerinde yaşayacaklar. Şekere talep az ama kahveye talep çok. Şeker ve çikolata satışları bayramlaşma olmayacağı için düştü. Ama kahve satışları iyi. İnsanlar artık neşeyi kahvede bulacaklar. Korona virüs salgını nedeniyle bizde çeşitli önlemler aldık. Bu kapsamda kapıda 1 kişi bekliyor ve içeriye girecekleri kontrol ediyor. Personel sayımızı düşürdük. İçeride müşteri sayımızı da düşürdük” dedi.  

İyi Kahve Nasıl yapılmalı?

Şekerler, çikolatalar yerini kahveye bırakınca peki iyi bir kahve nasıl yapılır bunu da uzmanına sorduk. Düzce’de kahve denilince akla ilk gelen İşbilen Kahvecisi Mehmet İşbilen iyi bir kahvenin yapılışını anlattı. Mehmet İşbilen; “İnce çekilmiş kahveyi soğuk suyun içine 1 tatlı kaşığı veya 3 çay kaşığı kahve atılır. İsteğe göre şeker konulur. Kısık ateşte pişirilir. Böylece içimi güzel 40 yıl hatırı kalacak olan kahve afiyetle içilir” dedi.

Haber: H. DURNA-S.AKYOL


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
23.05.2020
20:48

Türkiye’nin en iyi keyifi veren kahvesi İşbilen’de

Katılıyorum   Katılmıyorum
%53,70
Murathan


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.