Köy Halkının Hasreti Sona Erecek

Köy Halkının Hasreti Sona Erecek

Köy yolunun yapımı konusunda verilen sözlerin tutulmasını beklediklerini belirten Aybaşı Köyü Muhtarı Zeki Tosun, gereken görüşmelerin yapıldığını ve köy halkının beklediği asfalt yolun önümüzdeki sene tamlanacağını belirtti.

Merkeze bağlı Aybaşı Köyü’nde uzun yıllardır yapılması beklenen asfalt yol için sözler verildi. Özellikle fındık sezonunda insan ve araç sirkülasyonunun arttığı köyde yaşanan yol sıkıntısı için birçok vatandaş köy muhtarının yolunu tutuyordu.

Köy muhtarının Düzce Valiliği ve İl Özel İdaresi ile yaptığı görüşmeler sonuç verdi. Köyde devam eden alt yapı çalışmalarının tamamlanması ardından şuanda fizibilete olarak kullanılan 7 kilometrelik yol asfalt ile kaplanacak.

“Yol seneye tamamlanacak”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Aybaşı Köyü Muhtarı Zeki Tosun şunları söyledi:

“Aybaşı Köyü Muhtarı Zeki Tosun, öncelikle esli valimiz Zülkif Dağlı yol konusunda bize ciddi derecede destek vermeye çalışıyor.  İl Özel İdaresi İl Genel Meclis Başkanı köyümüze geldi. Yerinde incelemelerde bulundu. 6yeni valimiz Cevdet Atay’da köyümüze geleceğini söyledi. Burada bizim öncelikli sorunumuz su ile ilgiliydi.

Daha önceden yapılan çalışmalar sonrasında şebeke suyumuzu kolektör sistemiyle boruların değişimini yaptılar. Şuanda zaten yolda görülebiliyor şebekede kazım işleri var. Öncelikle İl Özel İdaresi bize bu konuda çok ciddi derecede yardımcı oldu. Bizim köy yolumuzun asfalt olması için daha önceki yıllarda biraz sarktı. Bu zamana kadar geldi. Ama şimdiki bütün yöneticilerimiz bu konuda hassasiyet göstermeye başladılar. Ellerinden gelen ne varsa yapacaklarını söylediler. Gerekli taahhütleri aldık. Şebekenin değişmeden yolun asfalt yapılmasını ben uygun görmedim. Yetkililerde aynı şekilde düşündü. Kazı çalışmalarının bitip yolun önümüzdeki sene yapılacağı yönünde söz verdiler. Ben verilen bu sözlere inanıyorum.”

“Bu konuda öncelik hakkı istiyorum”

Bu yol yapılmadığı sürece ben sıkıntı çekeceğim diyen Muhtar Tosun son olarak şunları söyledi:

“Görüyorsunuz yolumuz şuanda stabilize yol. 2007 yılında diğer mahalleye asfalt yapıldı. Burası Merkez Mahallesi. Aslında çalışmaların buradan itibaren gitmesi gerekirdi. Ama daha önceki yöneticilerin nasıl bir yol izlediklerini anlayamıyorum. Ama bundan sonra hep birlikte bu sorunu aşacağız. Merkez ve Gürgenpınar mevkiinde asfalt dökülmesi gereken 7 kilometrelik yolumuz var. Bunların yapılmasını bekliyoruz. Bu yol yapılmadığı sürece ben çok ciddi derecede sıkıntı çekeceğim. Çünkü her gün bu konuda benim evime gelen veya telefonla arayanlar var. Şu zamanda tarımsal işçilerimiz var fındık sezonu olduğu için yol çok kullanılıyor.  Yolda elverişli değil. Ne kadar İl Özel İdaresi gerekli stabilize yollar yapsalar da asfalt olmadığı zamanda bu yol hiçti. Bu konuda gerçekten öncelik hakkı istiyorum.”

Haber: H. DURNA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
2.08.2020
15:27

Sayın muhtarlarım güzel hizmetlerin peşinden koşturuyorsunuz sağ olun. Şu anda köylerin asıl sorunu kanalizasyon tüm ilçe köy muhtarlar birlik olup valiliğin kapısını çalın derim bilhassa Özel İdareyi boş bırakmayın hesap sorun Devletin köylere hizmet için gönderdiğini paralar ne oluyor amacına uygun kullanılıyormu. Gerçekten köylerin hali içler acısı bu yüzden kapı komşuları küs. İlgilenirseniz büyük iş başarmış olursunuz hayır duası alırsınız. Teşekkür ediyorum.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%54,25
Elvan Demircan
1.08.2020
11:00

Osmanca köyününde asvalt çalışması lazım yetkiler bunuda kayıt etmeli

Katılıyorum   Katılmıyorum
%51,53
Sadık can


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.