Arsa Satış İhalesi Tartışmalara Neden Oldu

Arsa Satış İhalesi Tartışmalara Neden Oldu

Düzce Belediyesi Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Üyesi Erkan Dinçer, Düzce Belediyesi’ne ait olan Aydınpınar Caddesi’ndeki arsa satışının belediye meclisi tarafından oy birliği ile iptal edilmesinin ardından açıklamada bulundu. Meclis üyesi Dinçer yaptığı açıklamada, söz konusu arsanın satılmaması yönündeki görüşlerini Mart ayında yapılan meclis toplantısında dile getirdiklerini söyledi.

 

Aydınpınar Caddesi’nde bulunan belediyeye ait olan arsanın LPG tahsisi konularak satışa çıkarılmak istenmesi tepkiye neden olmuştu. Mart ayında AK Partili meclis üyeleri tarafından olumlu sonuçlanan karar gelen tepkiler üzerine Haziran ayı toplantısında tekrar görülerek iptal edildi.

Ak Partili üyelerin oylarıyla meclisten geçen karara yapılan itirazlar üzerine belediye meclisi tarafından oy birliğiyle iptal edilen Düzce Belediyesi’nin satış talebiyle ilgili İYİ Partili Meclis Üyesi Erkan Dinçer’den açıklama geldi.

İYİ PARTİ OLARAK KONUYU MECLİSE OLUMSUZ BİLDİRDİK

Meclis Üyesi Dinçer yaptığı açıklamada, “Bu arsanın belediye tarafından satışı gündeme geldi. Konuyla ilgili bir yazı hazırlanmış. Belediye meclisinde de bu arsanın ticariden LPG tesisi tankı konulmak üzere değiştirilmesi hususunda gündeme gelen bir konu. Biz imar komisyonunda bunu konuşurken bu 262 metrekarelik alan satılmasın dedik. Ben ve rahmetli Kemal Günaydın bu şekilde kararımızı verdik. Satılacaksa da o zaman bu belediye imar alanında ticari alan olarak gözüküyor bu ticari alan şekliyle ihaleye çıksın ve ihaleye katılmak isteyenler katılsın.  Katıldıktan sonra alan kişi LPG tahsisini oluşturmak için müracaat edebilir veya kendisinin bileceği bir iştir dedik.

Fakat bizim konuyu meclise olumsuz bildirmemize rağmen AK Parti’nin üyeleri evet demesiyle meclise geldi. Yapılan oylamada da bir kısım AK Partili üyelerde gündeme gelen konuya hayır oyunu kullandılar. Ama AK Partili üyelerin çoğunluk oylarıyla konu meclisten geçti. Fakat geçtikten sonra gerek İYİ Parti gerekse de diğer partilerin itirazı ve basının konuyu gündeme getirmesiyle tekrardan konuşuluyor.”

“MAHKEME SATILMASIN KARARI VERMİŞTİ”

Söz konusu arsa hakkında satılmaması yönünde 2017 yılında verilen mahkeme kararını hatırlatan  Meclis Üyesi Dinçer, şunları söyledi:

“2017 yılında Asliye Hukuk Mahkemesi burayla ilgili karar veriyor. Dolayısıyla buradaki karara göre oradaki arsanın satılmaması lazım 18. maddeye göre. Ergin Çelikağ bunu verdiği dilekçe ile tekrar gündeme getirince mecliste geçen toplantıda evet diyen arkadaşlar da hayır demek durumunda kaldı. Fakat bu arada belediyenin de hukuk servisine müracaatta bulunulmuş.

Tekrar buranın satılması konusu gündeme gelecek midir bilmiyorum. Benim kendi üzerime düşen sorumluluk içerisinde ilk toplantıda olduğu gibi ikinci toplantıda da hayır dedim.  Dolayısıyla bu yanlışlığın AK Partili arkadaşların verdiği beyanatta yanlışların düzeltilmesi açısından, kamuoyunun daha iyi anlayabilmesi açısından bende bu konuya açıklık getirmek istedim."

BU AÇIKLAMAYI ANLAMAKTA ZORLANDIM

AK Partili meclis üyeleri tarafından yapılan açıklama hakkında da görüş bildiren Meclis Üyeleri Dinçer, “Ben bu açıklamayı anlamakta zorlandım. Bu AK Partili arkadaşların niye bu şekilde basına bir beyanatta bulunduklarını anlamış değilim. Sanki AK Partili üyelerin dışında İYİ Partili veya MHP’li arkadaş da sanki buna evet demiş gibi gösterildi” dedi.

Haber: H. DURNA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
17.06.2020
21:25

İYİ. ki varsınız yoksa satmışlardı Akçakocalıya

Katılıyorum   Katılmıyorum
%55,09
Mete


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.