Pazaryerlerinde Normalleşme Süreci

Pazaryerlerinde Normalleşme Süreci

Pazarlarda yavaş yavaş normalleşme sürecine giriyor. Normalleşme sürecinin ilk haftasında Aziziye Mahallesi’nde kurulan pazarda ise tedbirler en üst seviyede tutuldu. Tezgahlarda sosyal mesafeyi koruyarak önlemlerini aldıklarını belirten pazarcı esnafı, müşterilerinde aynı şekilde kurallara uyarak alışverişlerini yapmalarını bekliyor.

Korona Virüs tedbirlerinin en sıkı uygulandığı yerlerin başında pazarlar geliyor. Bu kapsamda pazarlarda ciddi tedbirler alındı. Türkiye'nin yavaş yavaş normalleşme sürecine girdiği günlerde, pazarlara ilişkin de düzenleme yapıldı. Yapılan düzenlemeler kapsamında Aziziye Mahallesi’nde kurulan pazaryerinde tezgah açan pazarcı esnafı da gereken tüm önlemlerini aldı.

Tezgahları arasında sosyal mesafeyi koruduklarını belirten pazarcı esnafı, pazaryerine gelen müşterilerinde önlemlerini almasını istiyor.

“Köylünün, üreticinin yanındayız”

Pazaryerine alışveriş için gelen Sema Saygın, pazaryerine gelirken bir müşteri olarak önlemlerinin aldığını belirttiği konuşmasında şunları söyledi:

“Ben pazaryerine gelirken eldivenimi ve maskemi takıp önlemimi almaya çalışıyorum. Sosyal mesafeyi de korumaya çalışıyorum. Pazaryerine gelmeden olmuyor. Pazaryerinin kaldırılmasını istiyorlarmış herhalde. Biz vatandaş olarak kaldırılmasından yana değiliz. Her zaman ben buradan yapıyorum alışverişimi. O yüzden köylünün, üreticinin yanındayız diyorum. Ekonominin de bir yandan gelişmesi gerekiyor. Herkes uzun zamandır bekliyordu köylü pazarını şu anda insanlar hasret gideriyor diyebilirim. Ben her zaman tazenin yerlinin yanındayım.”

“Müşterilerimizi bilinçli olmaya davet ediyorum”

Pazarcı esnafı Firdevs Hanım ise bazı müşterilerin virüse karşı önlem almadığını ve esnaf tarafından uyarıldığında ise tepki gösterdiklerinin dile getirdiği konuşmasında, müşterileri bilinçli olmaya davet etti. Pazarcı esnafı şöyle konuştu:

“Biz esnaf olarak tüm önlemlerimizi aldık. Ancak bazı müşteriler eldiven ve maskesiz geliyorlar. Uyardığımızda da tepki alıyoruz. Ama benim biraz dilim sivri olduğu için söylüyorum alınması gereken önlemleri. Bizler pazarcı esnafı olarak da uyarıyoruz, zabıta ekipleri de aynı şekilde uyarılarda bulunuyor. Müşterilerimiz bilinçli olsun çünkü bizlerde virüs korkusunu yaşıyoruz. Ben kendimi koruma altına alıyorum ama karşımdaki almayınca aynı riskin altında kalmış oluyorum.”

Haber: H. DURNA

Kamera: S. AKYOL


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.