Kaldırım İşgali Yüzünden Vatandaş Mağdur Oluyor

Kaldırım İşgali Yüzünden Vatandaş Mağdur Oluyor

Korona virüs salgını nedeniyle İstanbul Caddesi banka şubelerinin olduğu bölgede insanlar yoğunluk oluştururken merkezden uzaklaştıkça sokaklar da boşalıyor. Ancak bomboş sokaklarda kaldırıma çekilen otomobiller ve marketlerin kaldırım işgalleri vatandaşın rahat yürümesine müsaade etmiyor.

Dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan milyonlarca insana bulaşan ve binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olan korona virüs salgını nedeniyle Düzce’de banka şubelerinin ve PTT şubesinin yer aldığı İstanbul Caddesi insan yoğunluğu yaşıyor. İnsanlar devletten verilen pandemi destek paketlerini alabilmek için hem PTT önünde hem de bankalar önünde yoğunluk oluşturuyor.

Ancak Düzce’nin merkez bölgesinden ayrıldıkça sokakların boş olması da dikkatlerden kaçmıyor. İl Hıffzısıhha Meclisi kararları hemde cumhurbaşkanlığı ve içişleri bakanlığı genelgeleriyle 20 yaş altı genç ve çocuklar ile 65 yaş üstü yaşlıların evden çıkmaları yasak. Bu nedenle merkezden uzaklaştıkça bomboş sokaklar dikkatlerden kaçmıyor.

Ancak bu boşluğa rağmen sürücüler kaldırımlara yayaların geçiş güzergahlarının üzerine araçlarını çekmeyi de ihmal etmiyorlar. Kaldırımlara park eden araçlar nedeniyle vatandaşlar yola inmeye mecbur kalıyorlar. Ayrıca mahalle marketleri de tezgah, reyon ve stantlarını kaldırımlara kadar çıkartınca kaldırımdan yürümek neredeyse imkansız oluyor.

Karaca Mahallesinde kaldırımdan yürüyerek merkeze doğru gelmeye çalışan bir vatandaşta eline aldığı cep telefonu ile bomboş sokakları ve yayaların yürüyemediği kaldırımları görüntüledi. 

Haber: S. AKYOL


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
6.05.2020
20:33

Düzce Kuzumcuzade Caddesinde araçlar Hep Kaldırımda yanlarinda park oldugu hâlde

Katılıyorum   Katılmıyorum
%54,31
kerem ser
6.05.2020
17:17

Gönderdiğim mesaj yayınlanmadı. Yoksa mesajlar yayınlanmıyor mu?

Katılıyorum   Katılmıyorum
%53,69
Kaldırımlar Yayalarındır
6.05.2020
16:10

Lütfen yetkililer gereğini yapsın. Yayalar kaldırımlarda yürüyemiyor. Kaldırımları işgal edenler de birer yaya. Aynısını başkası yapsa ve bebek arabası ile giderken kaldırımdan inmek zorunda kalsa kendileri de kaldırım işgaline isyan ederler. Empati yapın. Başka insanların hakkına girmeyin. Yazıktır, günahtır, ayıptır.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%54,25
Kaldırımlar Yayalarındır


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.