150 Yıllık Asfalt Hasreti

150 Yıllık Asfalt Hasreti

Düzce merkeze bağlı Gölormanı Köyü’nün Uzun Ali Mahallesi asfalta hasret yaşam sürüyor. Tarihi 150 yıldan daha uzun yıllara dayanan mahallede yolları hiç asfaltlanmayınca köylüler; “Biz asfaltı şehir merkezinde görüyoruz” diyerek isyan etti.

  Düzce merkeze bağlı Gölormanı Köyü’nün Uzun Ali Mahallesi sakinleri 150 yıldan fazla tarihlerinde yollarının hiç asfaltlanmadığını belirterek, mahallelerinde asfalt olmadığı için hem çocukların okula gitmekte zorlandığını hem de hastaları olduğunda ambulansların mahallelerine çıkamadığını belirterek, defalarca başta Düzce İl Genel Meclisi ve Özel İdare Genel Sekreterliği’ne başvurmalarına rağmen köylerine kadar asfalt yapıldığını ancak bin 450 metrelik bir mesafenin asfaltlanmadığını dile getirdiler.

Asfaltı Düzce şehir merkezinde gördüklerini de dile getiren Uzun Ali Mahallesi sakinleri, özellikle okulların açık olduğu ve yağmurların ve soğukların başladığı dönemlerde öğrenci servis araçlarının yolların bozuk olması nedeniyle mahallelerine çıkmadığını çocuklarını motosiklet ve yaya olarak 4 kilometre uzaktaki okula götürdüklerini dile getirdiler.

  Mahalle sakini Gökhan Dursun; “Köyden yaklaşık 2 buçuk kilometre uzakta mahallemiz ve 1 buçuk kilometre bir asfalt sıkıntımız var. Anasınfına başlaması gereken bir kızım var. Milli eğitim Müdürlüğü’nün servislerinden faydalanamıyor. Özel servislerde yol bozuk olduğu için buraya çıkmak istemiyorlar. Bu nedenle de okula göndermedim. Bunun yanı var kışı var, karı var, yağmuru var. Bizim taşıtlarımızda genel olarak motosiklet olduğundan götür getir çok zor oluyor özellikle de yağmurlu ve soğuk havalarda çok daha zor oluyor. Bu nedenle kızımı anaokuluna gönderemedim. Hastalarımız olduğunda da büyük sıkıntı yaşıyoruz. Ambulanslar buraya çıkmakta zorluk çekiyor. Geçen yıl ben halamı kaybettim. Kalp krizi geçirdi, yollarımızdan dolayı ambulans buraya zamanında çıkamadığı için halam kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Başta valimiz olmak üzere yetkililerinden yardım talep ediyoruz” dedi.

  Gölormanı köyü Uzun Ali Mahallesi sakini Yakup Tosun ise mahallelerinin 130 yıldan fazla bir tarihleri olduğunu belirterek, mahallelerinin tarihi boyunca hiç asfalt görmediğini söyledi. Yakup Tosun; “50 Yıldır Uzun Ali Mahallesi’nde oturuyorum. Mahallemizin genel olarak yol sorunu var. Başvurmadığımız yer kalamadı ancak sözler veriliyor yol bir türlü yapılmıyor. Zamanı var yapılacak diyorlar ancak halen yapılmış bir şey yok. Bölgenin en eski yerleşim yeri burası. 100 Yıldan uzun süreden beri burası asfalt görmedi. Biz şehre giderken asfalt yüzü gördük” diye konuştu.

  40 Yıldır Uzun Ali Mahallesi’nde oturan Vedat Ali Dursun ise yollarının yapılması için başvurmadıkları makam kalmamasına karşın bir türlü sonuç alamadıklarını belirterek, stabilize yolda ulaşımın çok zor olduğunu dile getirdi.  

  Uzun Ali Mahallesi’nde oturan çocuklar ise okula gitmek için çok zorladıklarını ve bin bir zorlukla okullarına gittiklerini dile getirdiler.

Gölormanı köyüne bağlı Uzun Ali Mahallesi sakinleri havaların ısınmasıyla birlikte başlayan asfaltlama sezonunda yollarının asfaltlanarak, asfalt hasretinin bitmesi için yetkililerden yardım beklediklerini de dile getirdiler. (İHA)


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
18.05.2020
21:23

Şu anki il genel deki kişiler seçildikden bbuyana küçük melenden aşşaya çalışıyorlar çilimli cuma yeri gölyaka gümüş ova kervandan bu tarafa 2 senede bi gelirler 1 2 kilometre asfelt dökerler okadar

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,53
Vatandaş mücahit
18.05.2020
14:25

Uzunali mahallesine gölormanı köyü muhtarı hiçbir hizmet yapmamaktadır muhtarın bu mahalleyle ilgili sıkıntıları bulunmaktadır mahalleye gelen hiçbir hizmeti mahallemize ulaştırmamaktadır ayrımcılık ve öteleme yapmaktadır mahalle sakinlerinin idari işlerinide yokuşa sürmektedir görevini kötüye ve layıkıyla yapmamaktadır devletimizin bu konuda mahallemize yardım etmesi gerekmektedir

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,01
Köy sakini


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.