Veliler ve Öğrenciler İstedi Top Başkan Özlü’de

Veliler ve Öğrenciler İstedi Top Başkan Özlü’de

Düzce’de Belediyesi tarafından yapılması planlanan millet bahçesi projesi içinde kalan ve Düzce’nin ilk ortaokulu olan Mustafa Kemal Ortaokulu’nun taşınması gündeme gelince veliler, okul bahçesinde toplanarak Belediyeden iki yıl süre istedi. Yeni okul yapılana kadar okullarında eğitim yapmak istediklerini belirten öğrenci ve veliler, Belediye Başkanı Özlü’den yeni okul binası yapılana kadar eski okullarında eğitim görmek için çağrı yapan veliler, taşınması planlanan okulun fiziki yeterliliğinin olmadığını söylediler. 

  Düzce’de içinde şehir stadyumu, askerlik şubesi, 15 Temmuz Şehitler Parkı’nın bulunduğu alana Düzce Belediyesi, millet bahçesi yapmak için proje geliştirdi. Proje içinde Düzce’nin ilk ortaokulu olan Mustafa Kemal Ortaokulu’nda bulunması velileri düşündürmeye başladı. Ortaokulda eğitim gören öğrencilerin velileri okul, bahçesinde toplanarak, basın açıklaması yaptılar. Mustafa Kemal Ortaokulu bahçesinde toplanan veliler, belediye başkanından Millet Bahçesi projesi hayata geçirilinceye kadar halen eğitim gördükleri ortaokulda çocuklarının eğitime devam etmesini isteyerek, öğürencileri taşınması planlanan eski sanayi sitesi içindeki çıraklık eğitim merkezinin fiziki olarak yetersiz olduğunu dile getirdiler.

 “Açıklamamız Düzce Belediyesinin projesi olan millet bahçesinin planlaması ile ilgilidir. Millet bahçesinin yapımı zaten 2 yıl sürecek. Bize yapılacağı söylenen okul binası da bitmiş olacak. Bu iki yılda biz kendi binamızda kalmak istiyoruz. Millet bahçesine karşı değiliz ve belediyemizin destekçisiyiz. Ama bu iki yılda bizler burada kalarak eğitimimize burada devam edelim.  Yapılmak istenen Millet Parkına ve belediyemizin yatırımlarının hiç birisine karşı değiliz. Fakat çocuklarımız şu anki durumundan çok daha kötü bir fiziki ortamda eğitim görecekler. Burada hem sınıf sayımız yeterli değil ve 8 laboratuvarımızı kullanamayacağız. Benzin istasyonu yanında ve sanayi sitesi içinde bir okulda çocuklarımızın eğitim alması planlanıyor. Tüm Mustafa Kemal Ortaokulu velileri olarak yapılması planlanan yeni okulun yapımı bitene kadar yani 2 yıl bu okul yıkılmasın ve eğitim bu okulda devam etsin. Özellikle bu pandemi döneminde kendi binamızda eğitim yapmayı istiyoruz. Lütfen sesimize kulak verilsin. Bin 500 öğrencimiz mağdur edilmesin” dedi.

Okul öğrencisi ise; “Okulumuzda zaten yeterinden fazla arkadaşımız okuyor. Mesela bizim sınıfımızda 36 öğrenci okuyoruz. Okulumuz sabahçı, öğleci olarak eğitim veriyor. Bizi göndermek istedikleri okula nasıl sığacağız. Ben okulumdan ayrılmak istemiyorum” dedi.

Haber: S. AKYOL


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
6.07.2020
06:40

Ben size satalım bu okulu demiştim. Koy üstüne 500 bin faiz

Katılıyorum   Katılmıyorum
%51,93
Vatandaş
3.07.2020
15:58

Çocuklarımız Başkan Özlü den sevindirici haberi bekliyor. Lütfen artık eğitimde de vizyon sahibi yöneticiler görmek ve velİ-öğrenci-öğretmen-sağlam fiziki koşul bütünlüğü istiyoruz. Hadi başkanım, sevindir çocuklarımızı, o bahçemize biz dikelim fidanlarını, biz sahip çıkalım.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,76
Çocuklarımız adına.


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.